Onderdeel van FORTEZZA Groep

  070 327 7281  sales@fortezza-groep.nl

Fortezza bij J-fall 2021

"Het was weer als vanouds"

Dit jaar vond er eindelijk weer een live editie van J-Fall plaats in de Pathé bioscoop in Ede. J-Fall is de grootste jaarlijkse Nederlandse Java conferentie, georganiseerd door NLJUG. Het programma van J-Fall staat altijd vol met vele nationale en internationale topsprekers. Dat het een populaire conferentie is, blijkt wel uit het bezoekersaantal en de kaartverkoop. De 1.300 tickets waren binnen 24 uur compleet uitverkocht. Ook team Fortezza was er weer bij; dit jaar voor het eerst ook als standhouder. Na het event spraken wij Xerena Jue, Software Developer bij Fortezza Software, over haar dag op J-Fall. 

J-Fall start al om 08.00 uur met early bird sessies. Was jij daarbij?

 “Dat was voor mij persoonlijk net iets te vroeg. J-Fall staat bekend om zijn fantastische opening, dus ik had er voor gezorgd dat ik daar wel op tijd voor was. Hierdoor kon ik genieten van een spetterend viooloptreden inclusief verblindende lichtshow, heel uniek.” 

Wat maakt J-Fall zo’n interessant event?

“J-Fall is echt een bijzonder evenement. Het is ruim opgezet – zeker in deze tijd geen overbodige luxe – overal zijn standjes van bedrijven en er zijn grote namen die hun talk komen doen. Het is een event waar ik echt naar toe wil gaan, ondanks dat alles ook opgenomen wordt en de keynotes live via een stream te volgen zijn. De sfeer is namelijk laagdrempelig. Je kan na afloop van de talks gewoon naar voren lopen en met een spreker in gesprek gaan. Ook staat iedereen open voor feedback en is het gewoon een mooi evenement waar je veel kan leren.” 

Wat is voor jou het leukste onderdeel aan J-Fall?

“Natuurlijk zijn de talks het meest interessant en leer ik daar veel van. Maar wat voor mij voornamelijk de reden is om naar J-Fall te gaan is het ontmoeten van nieuwe mensen. Zeker na afgelopen jaar, waarin de wereld door COVID toch enigszins stil stond. Op zo’n conferentie kan ik weer bijpraten met oude collega’s en ontmoet je nieuwe mensen. Daarom was het ook zo leuk dat Fortezza nu een stand had. We hebben tompouces uitgedeeld en er konden (bord)spelletjes gespeeld worden. Een goede sfeer dus en daar kwamen veel mensen op af. Helaas heb ik zelf weinig spelletjes kunnen meespelen, maar het zag er gezellig uit!” 

Tompoucen J-fall
J-Fall spellen

Welke sessie heeft het meeste indruk op jou gemaakt?

 “Dat was voor mij persoonlijk net iets te vroeg. J-Fall staat bekend om zijn fantastische opening, dus ik had er voor gezorgd dat ik daar wel op tijd voor was. Hierdoor kon ik genieten van een spetterend viooloptreden inclusief verblindende lichtshow, heel uniek.” 

Zou je mensen aanraden om volgend jaar ook naar J-Fall te gaan?

“Zeker weten! Mocht je een idee willen krijgen over de inhoud van de talks, dan raad ik je aan het YouTube kanaal van NLJUG te bekijken. Dan ben je gelijk  op de hoogte van de laatste trends rondom Java. Daarnaast is de catering ook altijd goed geregeld, dus dat is ook geen reden om thuis te blijven.”